A mark-release-recapture program on a population of Dasyurus hallucatus involved 124 individuals; data were obtained on habitat usage, activity, trappability, sex ratio, numbers known to be alive, survival, reproduction, growth and movements. Breeding was strictly seasonal, pouch young being recorded from July to September. Low sex ratios were brought about by most males leaving their area of birth before the age of 6-7 months. Individual females, by contrast, were trapped for more than 2 years.
No takes yet. Share an insight, caveat, or question.
RJ Begg (1981) studied this question.
Synapse has enriched 5 related papers. Consider them for comparative context: